انواع کانتینر

در عصر حاضر انواع کانتینرها یکی از کاربردی ترین واحدهای حمل و نقل بین المللی می‌باشند که زمینه را برای نقل و انتقال انواع محموله‌های باری با استفاده از روش های مختلف حمل و نقل بین المللی مهیا ساخته‌اند. کانتینرها با توجه به انعطاف پذیری بالایی که در حمل و نقل دارند به یکی از رایج‌ ترین روش های حمل ونقل تبدیل شده‌اند، انواع کانتینرها با توجه به متنوع بودن محموله‌های تجاری از نظر حجم، ابعاد، ماهیت و… طراحی شده‌اند که باعث سهولت حمل و نقل انواع محموله‌های تجاری می‌باشند. ضمن مزایایی که کانتینرها در صنعت حمل و نقل دارند، بهره‌مندی از آن‌ها در جابه‌جایی کالا، فضا را برای حمل ترکیبی یا چندوجهی میسر ساخته‌اند. کانتینرها انواع مختلفی دارند که از نظر ابعاد و کاربرد دسته‌بندی می‌شوند.

کانتینر عمومی (General Purpose)

متداول‌ترین نوع کانتینر برای حمل کالاهای خشک و عمومی. ابعاد استاندارد 20 و 40 فوت.

دیوارهای جامد و سقف صاف.

فولاد

مقاوم و بادوام، مناسب برای اکثر کالاها.

کانتینر تخت یا باز (Flat Rack)

دیوارهای جانبی باز، مناسب برای حمل کالاهای با ابعاد غیر استاندارد یا بلند.

بدون دیوارهای جانبی، کف تخت.

فولاد

مناسب برای حمل ماشین‌آلات، چوب و کالاهای با ابعاد غیر استاندارد.

کانتینر رو باز (Open Top)

بدون سقف، مناسب برای بارگیری و تخلیه کالاهای بلند و حجیم.

سقف قابل برداشت.

فولاد

مناسب برای حمل ماشین‌آلات، چوب و کالاهای با ارتفاع زیاد.

کانتینرهای دو در (Double Door)

دارای دو در در یک طرف، مناسب برای بارگیری و تخلیه سریع کالا.

دو در در یک طرف.

فولاد

مناسب برای کالاهایی که نیاز به بارگیری و تخلیه سریع دارند.

کانتینرهای پهلو باز (Open Side)

یک یا چند دروازه جانبی باز، مناسب برای بارگیری کالاهای حجیم.

دارای دیواره جانبی باز.

فولاد

مناسب برای کالاهایی که نیاز به بارگیری جانبی دارند.

کانتینر یخچالی (ISO Reefer)

مجهز به سیستم عایق‌بندی شده و سیستم کنترل دما، مناسب برای حمل مواد حساس به دما.

عایق‌بندی شده، مجهز به سیستم کنترل دما.

فولاد، عایق

مناسب برای حمل مواد غذایی، دارو و محصولات شیمیایی.

کانتینر عایق دار (Insulated)

عایق‌بندی شده برای حفظ دمای کالا.

عایق‌بندی شده.

فولاد، عایق

مناسب برای حمل کالاهایی که نیاز به حفظ دما (گرما یا سرما) دارند.

انواع کانتینر کاربردی

تنوع کانتینرها با توجه به ابعاد، ساخت و جنس آن متفاوت می‌باشد، با این وجود تعدادی از کانتینرها که از همه نظر استاندارد می‌باشند، نسبت به سایر کانتینرها در حمل کانتینری و باربری با انواع کشتی کانتینری بیشتر مورد استفاده قرار می‌گیرند. از جمله مرسوم ترین انواع کانتینرها می‌توان موارد زیر را نام برد.

انواع کانتینر بر اساس اندازه

  • کانتینر کوتاه : برای موارد خاص با فضای محدود ، با ارتفاع 4 فوت.
  • کانتینر بلند : برای محموله های بلند تر ، با ارتفاع 9 فوت و 6 اینچ .
  • کانتینر استاندارد : اندازه ی متداول برای حمل و نقل ، 20 و 40 فوت مکعب .

یکی از مرسوم‌ترین و مقرون به صرفه ترین روش های حمل و نقل محموله‌های تجاری و شخصی استفاده از حمل کانتینری می‌باشد، که جابه‌جایی را در روش های مختلف حمل و نقل بین المللی به ویژه حمل خرده بار از چین ممکن می‌سازد.

انواع کانتینر بر اساس مواد

  • کانتینر پلاستیکی : برای بار های سبک و تمیز کردن آسان ف مقاوم در برابر رطوبت.
  • کانتینر چوبی : برای بار های سنگین و حجیم ، دارای قابلیت تعمیر بیشتر.
  • کانتینر فلزی : معمولا از فولاد یا آلمینیوم ساخته شده ، بسیار محکم و مقاوم .
  1. کانتینر عمومی ( GENERAL PURPOSE CONTAINERS)

یکی از متداول‌ترین انواع کانتینر، کانتینرهای عمومی هستند که از استانداردهای بالایی برخوردار بوده و در اندازه‌های 10 فوت، 20 فوت و 40 فوت ارائه می‌شوند، این کانتینرها تحت عنوان کانتینر کالای خشک ( Dry container) نیز شناخته شده‌اند. کانتینرهای عمومی برای بارگیری بیشتر انواع محموله‌های معمولی و خشک استفاده می‌شوند. این مدل از کانتینرهای حمل و نقل کاملا محصور، محافظت شده و ایمن در برابر آب و هوا همراه با سقف، دیواره های جانبی و کف سخت می‌باشند.

  1. کانتینر تاشو یا تخت (FLAT RACK CONTAINERS)

این کانتینر ذخیره سازی ساده دارای کناره‌های جمع شونده است که می‌توان آن‌ها را تا کرد و در نهایت یک قفسه صاف برای حمل و نقل کالاهای مختلف بدست آورد. دیوارهای انتهایی این مدل کانتینر به اندازه کافی مستحکم هستند و امکان ایمن سازی محموله را فراهم می‌کنند.

ویژگی ها :

طراحی باز : برای حمل بار های بزرگ و سنگین که نمی توانند در کانتینر بسته قرار بگیرند .

قابلیت تاشو : امکان تا شدن و کاهش حجم برای حمل و نقل خالی .

محکم و مقاوم : قاب فلزی برای استحکام و دوام بالا در حمل و نقل .

لذا برای حمل و نقل کالاهایی با اندازه‌های بزرگ همانند ماشین آلات سنگین، وسایل نقلیه، قرقره‌های بزرگ و تجهیزات ساختمانی مناسب هستند. لازم به ذکر است که برخی از کانتینرهای تخت 40 فوتی برای حمل 45 تن بار مناسب هستند.

این مدل از انواع کانتینرها در ابعاد 20 فوت و 40 فوت جهت حمل و نقل بارهای سنگین و محموله‌های بزرگ که در یک کانتینر استاندارد جا نمی‌شوند مورد استفاده قرار می‌گیرند.

  1. کانتینر رو باز (OPEN TOP CONTAINERS)

این مدل از کانتینر همانند سایر کانتینرها می‌باشد با این تفاوت که فاقد سقف بوده و علاوه بر بارگیری از درب کانتینر، امکان بارگیری از سقف را فراهم می‌سازد. کانتینر روباز برای محموله‌هایی که ارتفاع بیش از حد دارند و به راحتی از درب کانتینر بارگیری نمی‌شوند، مناسب است. همانند ماشین آلات مرتفع و محصولات سنگین که جابه‌جایی و بارگیری آن‌ها با جرثقیل قابل انجام است.

ویژگی ها :

  • محافظت محدود : در برابر آب و باد محافظت کمتری نسبت به سایر کانتینر ها دارد .
  • بارگیری آسان : چارچوب باز به راحتی اجازه ی استفاده از جرثقیل را می دهد .
  • درب بالا : امکان بارگیری از بالا برای کالا های سنگین و حجیم .

جنس بدنه کانتینر روباز کاملا فلزی و مستحکم می‌باشد، ضمن انکه این کانتینر دارای حلقه‌های متصل به ریل‌های جانبی بالا و پایین و ستون‌های گوشه محفظه یا کانتینر هستند که نقش مهارکننده بار را دارند و طی جا‌به‌جایی محموله را محکم و ایمن نگه می‌دارند.

کانتینر روباز دارای یک بخش قابل تغییر و جمع شونده همانند یک کاور برزنتی می‌باشد که در صورت نیاز برای محفوظ نگه داشتن بار می‌توان آن را باز نمود. این نوع از کانتینرها در ابعاد 20 و 40 فوتی طراحی و ساخته می‌شوند و یکی از بهترین گزینه‌ها برای جابه‌جایی محموله هایی با محدودیت‌های اندازه می‌باشد.

  1. کانتینرهای دو در (DOUBLE DOOR CONTAINERS)

این مدل از انواع کانتینر که تحت عنوان کانتینر تونلی نیز شناخته می‌شوند، در دو سمت ابتدایی و انتهایی کانتینر دارای درب برای بارگیری و تخلیه هستند. کانتینرهای دو در برای بارگیری و تخلیه سریع کالاها بسیار کاربردی هستند، ضمن انکه فضای بیشتری را برای کالاهایی همانند آهن و فولاد در اختیار می‌گذارند. هر دو در این نوع کانتینر دارای مونتاژ قفل یکسان و مهر و موم‌های محکم هستند که محموله را در برابر گرد و خاک، آب و هوا و سایر عوامل بیرونی ایمن نگه می‌دارد.

ویژگی ها :

  • دسترسی آسان : امکان بارگیری و تخلیه از هر دو سمت .
  • حفاظت بیشتر : درب های عریض تر برای محافظت کالا در برابر آب و باد .
  • حمل بار های بزرگ : فضای داخلی وسیع تر برای محموله های حجیم .

اگر قصد بارگیری دو نوع کالا را در یک کانتینر دارید، مدل کانتینرها دو درب بهترین گزینه برای شما هستند، که به راحتی می‌توانید از دو طرف به محموله دسترسی داشته باشید. همچنین می‌توان با بستن دائمی درب های یک سمت کانتینر، آن را به کانتینر عمومی تغییر کاربری داد. این مدل از انواع کانتینرها در ابعاد 20 و 40 فوتی برای حمل و نقل در دسترس هستند.

  1. کانتینرهای پهلو باز (OPEN SIDE CONTAINERS)

کانتینرهای پهلو باز مشابه کانتینرهای معمولی و عمومی هستند با این تفاوت که علاوه بر درهای دوتایی معمولی و قابل قفل که در یک انتها قرار دارند، شامل یک جفت درب دو تایی اضافی در ضلع جانبی کانتینر است.

ویژگی ها :

  • دسترسی آسان از پهلو :

این نوع کانتینر با داشتن درب در یک از طرف ها ، امکان بارگیری و تخلیه بسیار راحت را فراهم می کند .

  • مناسب بار های فصلی :

به دلیل امکان سریع بارگیری برای محصولات با فصلیت بالا مانند میوه و سبزیجات کاربرد زیادی دارند .

این ویژگی کانتینر، دسترسی وسیع‌تری را فراهم می‌کند که بارگیری و تخلیه کالا را آسان‌تر می‌کند. محموله‌هایی را که به خاطر حجم و ابعاد نمی‌توان در کانتینر معمولی بارگیری کرد، با کانتینرهای پهلو باز به آسانی جابه‌جا می‌کنند. این مدل از کانتینرها در ابعاد 20 و 40 فوت ساخته می‌شوند.

  1. کانتینر یخچالی (ISO REEFER CONTAINERS)

یکی از پرکاربردترین انواع کانتینرها، کانتینرهای یخچال دار هستند که برای حمل و نقل محموله‌های حساس به دما و محصولات فاسدشدنی مانند سبزیجات، گوشت و میوه مورد استفاده قرار می‌گیرند.

ویژگی ها :

  • سیستم سرمایشی : مجهز به کمپرسور و سیستم کنترل دما برای نگهداری بار در دمای مطلوب.
  • عایق بندی قوی : دیواره های عایق برای حفظ دمای داخلی در طول حمل و نقل .
  • مناسب مواد غذایی : استفاده رایج برای محموله های مواد غذایی ، دارو های حساس به دما و گل و گیاه .

کانتینرهای یخچالی از نظر ظاهری تقریبا مشابه با کانتینرهای عمومی هستند با این تفاوت که این مدل از کانتینرها دارای واحدهای خنک کننده و گرمایش الکتریکی مخصوص به خود هستند و معمولا از فولاد هوازدگی معروف به فولاد cor-ton ساخته می‌شوند. کانتینرهای یخچال دار در ابعاد 20 و 40 فوت مورد استفاده قرار می‌گیرند.

  1. کانتینر عایق دار (Insulate Container)

این مدل کانتینر که کانتینر ترمال نیز نامیده می‌شود همانند کانتینرهای یخچالی دارای یک کنترل دمای تنظیم شده است. به عبارت دیگر کانتینر عایق یا حرارتی مجهز به کمپرسور مکانیکی برای خنک کردن یا گرم کردن هوای داخل کانتینر هستند.

ویژگی ها :

  • عایق بندی حرارتی : امکان حفظ دما در محدوده ی مشخص .
  • مقاومت در برابر رطوبت : جلوگیری از ورود آب و کندانس .
  • سازگاری با محیط زیست : استفاده از مواد دوستدار محیط زیست .

این مدل از کانتینرها معمولا از یک فلاسک خلاء، شبیه به یک بطری ترموس ساخته می‌شوند، لذا برای حمل و نقل طولانی مدت اقلام دارویی، اندام‌ها، خون و مواد بیولوژیکی و مواد شیمیایی مناسب هستند. به طور معمول کانتینرهای عایق دار در اندازه 20 فوت در دسترس هستند.از دیگر انواع کانتینرها می‌توان به کانتینرهای مخزن دار، کانتینر حمل خودرو، کانتینر های حمل حیوانات، کانتینر نیم قد و کانتینر ارتفاع بلند اشاره کرد که بعدتر به توضیح هر یک از آن‌ها خواهیم پرداخت.

انواع کانتینرها از نظر کاربرد قابلیت استفاده در بخش های متعددی از صنعت حمل و نقل را دارند و همین امر موجب شده است که کانتینرها به یکی از واحدهای جدانشدنی این صنعت تبدیل شوند. حمل ترکیبی یکی از روش های منحصربه فرد در جابه‌جایی محموله‌ها می‌باشد که جایگاه ویژه‌ای نیز در صنعت کشتیرانی و حمل دریایی پیدا کرده است.

انواع کانتینر از نظر ابعاد

کانتینرها در شکل‌ها و ابعاد مختلفی به منظور اهداف متفاوت طراحی و ارائه می‌شوند، با این حال از نظر اندازه و ابعاد کانتینرهای 20 فوتی و کانتینرهای 40 فوتی رایج‌ترین نوع کانتینرهای برای انواع حمل و نقل از جمله حمل دریایی هستند. معمولاً ارتفاع یک کانتینر 8 فوت و 6 اینچ است و یک کانتینرمکعب بلند 9 فوت و 6 اینچ خواهد بود.

کانتینر 20 فوت

کانتینر استاندارد 20 فوتی یا ” ون خشک ” یکی از متداول ترین کانتینرهای مورد استفاده برای حمل و نقل کالا در حمل و نقل دریایی است. 

ابعاد خارجی (بر حسب فوت):

  • طول: ۲۰ فوت
  • عرض: ۸ فوت
  • ارتفاع: ۸ فوت و ۶ اینچ

ابعاد خارجی (بر حسب متر):

  • طول: ۶.۰۶ متر
  • عرض: ۲.۴۴ متر
  • ارتفاع: ۲.۵۹ متر

ابعاد داخلی (بر حسب فوت):

  • طول: ۱۹ فوت و ۴ اینچ
  • عرض: ۷ فوت و ۹ اینچ
  • ارتفاع: ۷ فوت و ۱۰ اینچ

ظرفیت بارگیری:

  • حدود ۳۳ مترمکعب

وزن خالی:

  • حدود ۲,۲۰۰ تا ۲,۳۰۰ کیلوگرم

حداکثر وزن بارگیری (وزن ناخالص):

  • حدود ۲۴,۰۰۰ کیلوگرم

 

با توجه به ظرفیت کانتینر 20 فوت این امکان وجود دارد که که اقلام مختلفی از جمله مبلمان، وسایل منزل، ابزارهای ساختمانی، مصالح و وسایل نقلیه را در آن جایی دهید و در ایمن‌ترین حالت ممکن محموله خود را جابه‌جا کنید.

کانتینر 40 فوت

ابعاد خارجی (بر حسب فوت):

  • طول: ۴۰ فوت
  • عرض: ۸ فوت
  • ارتفاع: ۸ فوت و ۶ اینچ

ابعاد خارجی (بر حسب متر):

  • طول: ۱۲.۱۹ متر
  • عرض: ۲.۴۴ متر
  • ارتفاع: ۲.۵۹ متر

ابعاد داخلی (بر حسب فوت):

  • طول: ۳۹ فوت و ۶ اینچ
  • عرض: ۷ فوت و ۹ اینچ
  • ارتفاع: ۷ فوت و ۱۰ اینچ

انواع کانتینر دریایی

کانتینر دریایی یک وسیله حمل و نقل است که برای انتقال کالاها به صورت جمعی از یک نقطه به نقطه دیگر استفاده می‌شود. این کانتینرها معمولاً از فلزات سبک و سنگین ساخته شده‌اند و دارای اندازه‌های مختلفی هستند.

برخی از انواع کانتینرهای دریایی عبارتند از:

  1. کانتینرهای ۲۰ فوتی
  2. کانتینرهای ۴۰ فوتی
  3. کانتینرهای Flat Rack
  4. کانتینرهای Open Top
  5. کانتینرهای Reefer (برای حمل کالاهای دارای نیاز به حفظ دما)
  6. کانتینرهای Tank (برای حمل مواد شیمیایی و مواد خطرناک)

انواع کانتینر فوق که در دسته‌بندی های قبلی نیز به آن‌ها اشاره شده بود برای حمل و نقل دریایی گزینه‌های مناسب‌تری هستند و از انواع کانتینر دریایی می‌باشند.

در ادامه می توانید برای مشاهده ی انواع کانتینر به لینک درج شده مراجعه کنید و در صورت داشتن هر گونه سوال با ما در تماس باشید در نهایت در اسرع وقت با کارشناسان ما ارتباط بگیرید و سفارشات خود را از هر نقطه ی دنیا ثبت کنید . 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *